Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ!

Τη Δευτέρα θα είμαστε ξανά μαζί, έτοιμοι να μου πείτε τα νέα σας από κοντά! Η καραντίνα μας χάλασε τα σχέδια, αλλά δε θα μας πάρει από κάτω! Ορίστε το παιχνίδι μας! 


Δεν ήμασταν ποτέ καραντίνα! Ήμασταν διακοπές! Λείπαμε 2 μήνες και αγοράσαμε από το ταξίδι μας μια καρτ-ποστάλ. Τη Δευτέρα τη φέρνουμε στην τάξη για να τη διαβάσουμε στους συμμαθητές μας. 
Πού ήσασταν; ΟΠΟΥ θέλετε!! Σε νησί; Στο χωριό σας; Στο εξωτερικό; Εσείς επιλέγετε τον προορισμό σας!  


1) Εκτυπώνετε (ή σχεδιάζετε σε ένα χαρτί) την εικόνα από πάνω. Είναι το πίσω μέρος μιας καρτ-ποστάλ! 
 
2) Γράφετε στην αριστερή μεριά 2-3 προτάσεις. Πολύ σύντομα περιγράφετε τις εμπειρίες σας ή τι σας έκανε εντύπωση από το μέρος που πήγατε ταξίδι! Η άσκηση που έχουμε κάνει μαζί στο Τ.Ε. της Γλώσσας. στη σελ. 65 θα σας βοηθήσει! 
 
3) Στη δεξιά μεριά γράφετε το όνομα, τη διεύθυνση και την πόλη του παραλήπτη, σαν να του στέλνετε ένα γράμμα! Μπορείτε να βάλετε τα στοιχεία όποιου ατόμου θέλετε, ενός φίλου σας, ενός συγγενή σας, ενός φανταστικού προσώπου (ακόμα και τα δικά μου)! 
 
4) Οι καρτ-ποστάλ είναι φωτογραφίες πόλεων, χωρών ή  περιοχών που στο πίσω μέρος τους έχουν λίγο χώρο για τις εντυπώσεις σας. Αν θέλετε, αφού γράψετε το πίσω μέρος της, μπορείτε να ζωγραφίσετε στην άλλη μεριά το μέρος που πήγατε! Φτιάχνετε ό,τι μέρος θέλετε, πραγματικό ή φανταστικό!  

Ανυπομονώ να δω πού ταξιδεύατε εδώ και 2 μήνες! Μου λείψατε! Τα λέμε τη Δευτέρα! 😍


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου