Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 


Μάθημα 

Η σημερινή διδακτική ώρα στο μάθημα της Πληροφορικής ήταν εντελώς διαφορετική! Τη συνηθισμένη ροή των τεχνολογικών εννοιών του Word και της πληκτρολόγησης, ήρθε να διακόψει η αναφορά σε μια Παγκόσμια Ημέρα. Στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ! 


 - Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα. Κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. 

Στο πλαίσιο της Ημέρας αυτής, το Σχολείο πραγματοποιεί μια σειρά από Δράσεις.  Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού ενημερώθηκαν για θέματα που προκύπτουν κατά την ενασχόλησή τους με το Διαδίκτυο και έθεσαν τις δικές τους απόψεις - ερωτήσεις. 

Θέματα τα οποία συζητήθηκαν:

  • Δεν πιστεύουμε ό,τι βλέπουμε ή διαβάζουμε στο διαδίκτυο, διότι υπάρχουν πολλά ...ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
  • Δεν δαπανούμε πολλές ώρες στον υπολογιστή.
  • Δεν "σερφάρουμε" στο Διαδίκτυο χωρίς την παρουσία ενήλικα.
  • Μιλάμε ευγενικά και ακολουθούμε τους Κανόνες του Διαδικτύου, π.χ. δεν γράφουμε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα - κάτι το οποίο δηλώνει ΘΥΜΟ.
  • H σωστή στάση του σώματος όταν καθόμαστε στον υπολογιστή.


Video: Αλήθεια ή Ψέμα ........>>>>>  Αλήθεια ή Ψέμα

Στο τέλος του μαθήματος οι μαθητές έλαβαν Βεβαίωση Συμμετοχής TechnoKIDS  με θέμα «Συμβουλές κυκλοφοριακής αγωγής στο Internet»!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου